Zoom jobbintervju, hur man genomför den

Zoom jobbintervju

En Zoom-jobbintervju, även kallad video-jobbintervju, är en virtuell intervju som hålls via videoprogramvara i stället för personligen. Det är bekvämt för båda parter och lätt att använda. Det är gratis att ladda ner, och om du inte är värd för intervjun behöver du inte ens skapa ett konto på Zooms webbplats för att använda det.

För att förbereda dig för en Zoom-intervju bör du se till att du är redo att lyckas. Klä dig i bekväma, lågmälda, professionella kläder. Före intervjun kan du leta på nätet efter bilder på kläder som anställande chefer och assistenter brukar ha på sig för liknande tjänster.

Under en intervju på Zoom är ditt uppträdande mycket viktigt. Håll ögonen på datorn och intervjuaren och lyssna på vad de säger. Om du blir nervös eller nervös kan du verka okoncentrerad om du distraherar dig själv genom att kolla din e-post, sms:a eller fumla med händerna.

När du pratar med din arbetsgivare ska du ha ögonkontakt. Om du inte gör det kommer de troligen att tro att du håller på att pilla med din elektroniska enhet, vilket inte är ett bra intryck att ge. Ögonkontakt visar självförtroende och visar arbetsgivaren att du är intresserad av jobbet.

En Zoom-jobbintervju, även kallad video-jobbintervju, är en virtuell intervju som hålls via videoprogramvara i stället för personligen.

Reklam

Det första steget när du intervjuar på Zoom är att förbereda dig för det virtuella mötet. Se till att du har rätt belysning i rummet. Du kan också experimentera med kameravinkeln på din telefon eller dator för att få den bästa bilden av ditt ansikte. Stäng alla andra fönster och program för att undvika distraktioner och ställ in skärmens ljusstyrka på minst 60 procent. När du har satt dig tillrätta stänger du alla flikar i webbläsaren och minimerar visuella distraktioner. Öppna sedan Zoom-länken som organisationen tillhandahåller och skicka den till rätt person.

När du har installerat Zoom kan du starta intervjun. Du behöver inget konto för att använda tjänsten och du kan logga in med din e-postadress och ditt lösenord. Ange sedan mötes-ID. Det är troligen ett 11-siffrigt nummer. En länk med ett Zoom-mötes-ID kan skickas till dig via e-post, men du kan också ange din e-postadress. Ange sedan ditt mötes-ID och starta mötet.

Nästa steg i hur du genomför en jobbintervju på Zoom är att öva på din ansökan. Öva på att ställa frågor om och om igen tills du känner dig bekväm med tekniken. Prova några olika scenarier tills du känner dig bekväm med frågorna och hur de kommer att besvaras av arbetsgivaren. Då kan du gå vidare och söka jobbet. Glöm inte att öva med din Zoom-video och se till att du är förberedd.

Innan intervjun i Zoom ska du se till att ljudet på skrivbordet är avstängt. Du vill inte att intervjuaren ska kunna höra dig skratta och prata, så om du stänger av ljudet kan du ladda Zoom-samtalet snabbare. Slutligen ska du se till att du är lämpligt klädd för intervjun och att din röst framträder tydligt. Om ljudkvaliteten är dålig kan du förbereda dig för en intervju i direktsändning innan du börjar.

När du har installerat Zoom på din dator är det dags att öva. Före intervjun kan du försöka ordna Zoom-mötet så smidigt som möjligt. Om du är nervös kan du stänga av ljudet för att undvika distraktioner. Detta gör att intervjuaren känner sig bekväm med tekniken, så att du kan fokusera på intervjuaren. Om du är nervös inför tekniken kan du öva på en låtsasintervju i förväg.

Det första steget i en Zoom-intervju är att se till att allt är på plats. Om du förbereder dig för en jobbintervju på Zoom, se till att du stänger alla fönster och program innan du börjar mötet. Detta gör att Zoom-samtalet går smidigare och att du får en bra kontakt med intervjuaren. En väl förberedd person har trots allt större chans att lyckas i en intervju.

Reklam

  • Dela det här inlägget

Relaterad Inlägg