Uppföljning jobbintervjun

Uppföljning av jobbintervjuer

Den bästa uppföljningen av jobbintervjuer är att skicka ett e-postmeddelande. Oavsett om du har ett kort eller långt mejl, se till att det uttrycker din tacksamhet för intervjuarens tid. Nämn hur mycket du tyckte om intervjun och upprepa ditt intresse för tjänsten. Ditt uppföljningsmeddelande bör avslutas med ett varmt tack.

Kandidater som följer upp med arbetsgivare efter jobbintervjuer har större chans att lyckas, eftersom arbetsgivarna kommer att uppmärksamma den feedback som de fick under intervjuerna.

Reklam

Det bästa sättet att följa upp en jobbintervju är att låta det anställande företaget veta att du är intresserad av en framtida anställning hos dem.

Ett uppföljningsmejl till en jobbintervju är ett mejl som en arbetssökande skickar till en arbetsgivare omedelbart efter en jobbintervju. Dessa e-postmeddelanden bör vara en sista chans för kandidaterna att visa den anställande chefen varför de bör väljas för jobbet. Uppföljningsmeddelandet är inte tänkt att vara ett säljsamtal, utan snarare ett sätt för kandidaterna att tacka den anställande organisationen för deras tid.

När du skickar ett e-postmeddelande efter en jobbintervju ska du alltid vara professionell och självsäker, inte skrytsam eller överdrivet detaljerad. Se därför till att vara artig och empatisk, men var inte påträngande. För att vara artig kan du presentera dig själv och nämna något som ni diskuterade under intervjun. Se till att du lyfter fram de positiva aspekterna av samtalet. Kom också ihåg att tacka arbetsgivaren för hans/hennes tid.

Gå dock inte för långt med innehållet i ditt e-postmeddelande. Ett kort och snyggt uppföljningsmejl gör det mycket mer sannolikt att arbetsgivaren kommer att beakta din ansökan.

Kandidater som följer upp kontakten med arbetsgivare har större chans att lyckas eftersom arbetsgivarna uppmärksammar den feedback som de fick under intervjuerna. Detta kan öka dina chanser.

Reklam

  • Dela det här inlägget

Relaterad Inlägg