Skillnad på CV och personligt brev?

Skillnad på cv och personligt brev

Vad är skillnaden mellan ett CV och ett personligt brev? De har samma format, men kan vara mycket olika. I den här artikeln får du svar på frågan om vad de bör innehålla. Den förklarar också skillnaden mellan dem.

Ett CV ser bakåt i tiden, medan ett personligt brev ser framåt och fokuserar på dina färdigheter och erfarenheter.

CV

Ett CV är ett bra första intryck för en arbetsgivare, och ett personligt brev är viktigt för att sticka ut. Ändå är de två mycket olika. Syftet med ett CV är att se tillbaka i tiden, medan ett bra personligt brev ser framåt och fokuserar på de färdigheter, erfarenheter och kunskaper som krävs för jobbet i fråga. De två bör därför komplettera varandra.

Ett CV är längre och har ett annat syfte och en annan utformning. Den bör innehålla uppgifter som är specifika för det jobb du söker. Det är en sammanfattning av din erfarenhet och utbildning. Den består vanligtvis av en eller två sidor och ska vara anpassad till ett specifikt arbete.

Personligt brev

Ett personligt brev har mer personlighet. Den innehåller ofta en personlig koppling till företaget och visar arbetsgivaren att den sökande passar bra in i företaget. Ett personligt brev är mycket mer övertygande än ett CV. Ett CV kan vara för generiskt, så ett personligt brev lyfter fram din unika karaktär och varför du är den bästa personen för jobbet. Det kommer att skilja sig från resten av de sökande.

Ett personligt brev kompletterar ett CV. Den är en kort introduktion till ditt arbete och dina intressen och lyfter fram hur du passar perfekt för jobbet. Ett CV ger däremot mer detaljerad information till arbetsgivaren, och ett personligt brev kan hjälpa till att förmedla dessa egenskaper.

Ett personligt brev ska inte bara vara ett komplement, utan också berätta för läsaren vad du har att erbjuda arbetsgivaren. Ett CV innehåller mycket information till arbetsgivaren, medan ett personligt brev är ett kortfattat, personligt och professionellt dokument. Syftet är att sälja den sökande. Ett välskrivet personligt brev kan hjälpa dig att få det jobb du har letat efter.

  • Dela det här inlägget