Jobbintervju – varför ska vi välja dig?

Jobbintervju – varför ska vi välja dig?

Vad ska du svara när du får frågan på en jobbintervju: Varför ska vi välja dig? Den här frågan fokuserar på kandidatens tidigare arbetslivserfarenhet och det kan vara svårt att hitta ett svar om du inte har tidigare kunskap om företaget eller tjänsten. Om du tidigare har arbetat i en liknande tjänst, framhäv dina nyckelkompetenser och resultat för att visa hur du är unikt kvalificerad för rollen. På så sätt kan du skilja dig från andra kandidater och sälja din kompetens till företaget.

Se till att framhäva ditt värde för arbetsgivaren och ge exempel på dina styrkor och andra färdigheter.

Reklam

Vad är fördelen med dig?

Om du är på en jobbintervju har arbetsgivaren redan sett din ansökan och ditt CV. Du behöver alltså inte gå in i detalj på dessa egenskaper. Han eller hon har redan konstaterat att du har de nödvändiga kvalifikationerna för jobbet, och om du inte hade uppfyllt dessa krav skulle du inte ha blivit inbjuden till intervjun. Tala i stället om de specifika fördelar du kan ge företaget. När du talar om din bakgrund och dina färdigheter ska du försöka göra ditt svar så intressant som möjligt.

Var ska man börja?

Om du är osäker på var du ska börja kan du försöka komma ihåg att fokusera på de färdigheter som arbetsgivaren vill ha och de egenskaper som gör dig till en bra kandidat för jobbet. Om företaget till exempel letar efter en ny avdelningschef kan du nämna ett specifikt exempel på dina tidigare prestationer som visar hur passionerad du är för branschen.

Var specifik

Se till att du i ditt svar ger specifika uppgifter om dina kvalifikationer, erfarenheter och framgångar. Se till att framhäva ditt värde för arbetsgivaren och ge exempel på dina styrkor och andra färdigheter. I slutändan hjälper den här frågan dig att ta reda på var du står i intervjun. Ett bra svar kommer att få dig anställd. Och kom ihåg att ju mer relevanta dina svar är, desto större är dina chanser att få det eftertraktade jobbet.

Reklam

  • Dela det här inlägget

Relaterad Inlägg