Jobbintervju varför byta jobb?

När du blir tillfrågad om du vill ha en jobbintervju: Varför vill du byta jobb?

Hur som helst bör du tänka på att ha svaret klart för dig när arbetsgivaren frågar dig på din jobbintervju: Varför byta jobb? Lönen kanske inte håller jämna steg med levnadskostnaderna. Kanske har du insett att din karriär är på väg i en mindre bra riktning. Kanske är konkurrensen om din position större än någonsin tidigare.

Oavsett varför du lämnar företaget, se till att du förklarar det klart och tydligt.

Reklam

Vad är det som gör ditt nuvarande jobb attraktivt för dig?

När de flesta människor funderar på varför de vill byta jobb tänker de förmodligen på jobbsökandet som en oändlig prövning. Med så många lediga tjänster varje år och ännu fler sökande som slåss om de lediga platserna kan det vara svårt att hålla koll på din karriärutveckling. Om du befinner dig mitt i din karriär är trycket på att hålla jämna steg tillräckligt stort för att hålla även den mest stabila och motiverade medarbetaren på tårna. Men det finns hopp för dem som känner den ständiga pressen från en ständigt föränderlig affärsvärld. Om du är fast besluten att behålla din nuvarande anställningsnivå kan det vara möjligt att vända dina karriärproblem till en ny vår i karriären.

Den viktigaste frågan att besvara när du funderar på varför du vill byta jobb är: Vad är det som gör ditt nuvarande jobb attraktivt för dig? Den här frågan förbises ofta av många intervjuare. De frågar sig inte vad det är som gör att deras nuvarande position överhuvudtaget är attraktiv. Genom att ställa dig den här frågan kan du avgöra vad du ska fokusera på under intervjun.

Det finns två huvudfrågor som du bör ställa dig när du funderar på varför du vill byta jobb.

  1. Varför vill du byta jobb?

  2. Vad hoppas du få ut av att byta jobb?

Oavsett varför du lämnar företaget, se till att du förklarar det klart och tydligt.

Reklam

  • Dela det här inlägget

Relaterad Inlägg