Hur du presenterar dig själv under en jobbintervju

Att förbereda sig inför en jobbintervju är ett viktigt steg för att få ditt drömjobb. Du måste få dig själv att se så tilltalande ut som möjligt. Det är inte bara viktigt att ha ett tilltalande utseende, utan också att ha ett utseende som är logiskt, ärligt och professionellt. Om du följer några grundläggande intervjutips kan du få en jämnare ställning när det är dags för den viktiga jobbintervjun. Här är några användbara tips.

Första intrycket – Lär dig hur du ger ett första intryck som håller i längden. Bra anställningsintervjuer börjar med ett bra första intryck. Lär dig att le, gå långsamt och använda icke-verbala signaler. Presentationen är nyckeln och en god hållning, ögonkontakt och ett avslappnat kroppsspråk bidrar alla till ett lyckat första intryck.

Självintroduktion – Gör en intelligent och välplanerad självintroduktion som ger bäst resultat. Ett bra första intryck börjar med en bra självpresentation. Ta ögonkontakt, le och inled en bekväm och vänlig konversation.

Självdebatt – Har du vad som krävs för att passa in i det här företaget? Om du gör det, tveka inte att berätta det för rekryterarna. Försök inte hitta på en utarbetad självpresentation. Säg bara att du är glad över jobbintervjun och att du vill veta mer om organisationen. Öva på din självdebatt och memorera vad du vill säga.

Icke-ord – Ett av de viktigaste verktygen för att förbereda en jobbintervju är kroppsspråket. Klä dig för att lyckas och ha en självsäker hållning. Då har du det utseende och kroppsspråk som krävs för att lyckas.

Ögonkontakten är också mycket viktig när du försöker presentera dig för en potentiell arbetsgivare. Ha en fast, stark men ändå avslappnad ögonkontakt och håll den i minst några sekunder. Några djupa andetag kan också hjälpa till att slappna av i kroppsspråket och få dig att se mer bekväm ut.

Hur du presenterar dig
När du har presenterat dig själv och övat på självdebatt kan du gå vidare till själva delen av intervjuprocessen där du ska presentera dig själv. Du kommer troligen att göra detta under förintervjufasen där du sätter dig ner och förklarar för intervjuaren varför du skulle vara perfekt för jobbet. Förklara vilka färdigheter du har lärt dig och vad som gör dig så bra för tjänsten. Ge dem specifika exempel på hur du har bidragit till företaget.

Ett bra exempel på hur du kan presentera dig själv är ungefär så här: ”Jag är mycket glad över den här nya möjligheten. Jag har alltid älskat att hjälpa människor. Jag brinner för att hjälpa andra att bli framgångsrika. Min dröm är att bli en framgångsrik ledare inom hälsobranschen.” Dessa uttalanden är mycket allmänna, men du vill visa din intervjuare att du kan se dig själv leda företaget till framgång. När du kan göra det blir din intervju en positiv upplevelse hela vägen runt.

  • Dela det här inlägget