Jobbintervju frågor och svar

Frågor och svar för din jobbintervju

Om du förbereder frågor och svar inför din jobbintervju kan du få bästa möjliga resultat. I följande exempel på frågor och svar kan du se hur syftet är att visa arbetsgivaren att du har gjort din hemläxa och inte bara sökt jobbet utan att ha tillräcklig kunskap om dem.

Fråga dig själv: Är jag motiverad? Har jag de nödvändiga kvalifikationerna och vilka är mina styrkor och svagheter?

Hitta möjliga svar på dina frågor genom att fråga dig själv:

Är jag motiverad?

Om du går på intervju, kom ihåg att du måste ha en motivation för jobbet! Arbetsgivaren vill att du ska vara motiverad för ditt arbete. Detta innebär att du bör tala länge om din motivation i intervjun. Några viktiga frågor du bör ställa dig är: Hur identifierar du de problem eller områden som du brinner mest för?

Har jag de nödvändiga kvalifikationerna för jobbet?

Om det finns något i jobbannonsen som du inte vet hur du ska göra, tänk på det:

  • Hur skulle jag klara mig bra i den här specifika positionen?
  • Hur skulle jag skilja mig från en annan anställd?
  • Vad behöver jag förbättra?
  • Vad skulle jag ändra på mig själv för att bli en bättre kandidat för jobbet?

Syftet är att ge arbetsgivaren en uppfattning om hur du är, och i synnerhet vilka områden du skulle vara bäst på att utmärka dig inom.

Vilka är mina styrkor och svagheter?

Du bör känna till dina styrkor och svagheter i förhållande till det jobb du söker. Genom att svara på den här frågan har du en stark ställning i konkurrensen med andra kandidater.

Så hur hittar du de bästa möjliga svaren på dessa frågor?

Ställ dig själv frågor som kan påverka resultatet av intervjun. Dessutom bör du söka information om den lediga tjänsten och om företaget du söker. Allt detta kommer att vara till nytta när du förbereder dina svar på arbetsgivarens frågor.

  • Dela det här inlägget

Relaterad Inlägg