Vad du ska göra och vad du inte ska göra vid en jobbintervju

Jobbintervjuer kan vara hektiska. Med så många sökande som tävlar om ett enda jobb är det mycket lätt att göra ett misstag som kan kosta dig drömjobbet. Nedan följer några råd som hjälper dig att få ditt drömjobb på en jobbintervju. Läs dem, förstå dem och använd dem.

Klä dig för att imponera. Se alltid till att dina ytterkläder är rena, pressade och presentabla. Sitt rakt med benen bekvämt korsade. På så sätt kan du undvika att röra på dig och behålla ögonkontakten. Ställ ofta frågor under en jobbintervju.

Det är viktigt att hålla ögonkontakt med intervjuaren under hela jobbintervjun. Var vänlig, men förbli professionell hela tiden. Luta dig aldrig bakåt eller titta bort från intervjuaren. Men om du behöver det kan du ställa frågor genom att luta dig lite framåt, till exempel ”Låt oss gå igenom några av arbetskraven igen” eller ”Berätta om en situation när…”.

När du svarar på frågor som ställs till dig, tänk igenom ditt svar och hur det låter för lyssnaren. Använd lämplig jargong och se till att låta kunnig och erfaren. Se till att du har alla fakta och bevis innan du talar. Om du har en arbetshistoria bör det framhävas. Om du söker en specifik tjänst bör den informationen anges specifikt. Om du följer dessa dos och don’ts för jobbintervjuer kommer du att låta så förberedd som möjligt.

Det är viktigt att ha en fast hållning. Det visar att du är fast engagerad i jobbet och att du är medveten om arbetsuppgifterna och vet hur du ska agera på rätt sätt i samband med dem. Att behålla en avslappnad hållning kan vara svårt till en början, men kan göras med övning. Om du följer dessa regler för jobbintervjuer kommer du att se till att din intervjuare märker en stor skillnad i ditt utseende och uppträdande.

  • Dela det här inlägget