Jobbintervju ångest

Enkla steg för att övervinna stress och ångest vid en anställningsintervju!

De flesta människor går till en jobbintervju med en skräckblandad ångest. Detta beror ofta på de frågor som ställs. De flesta arbetssökande har ingen aning om vad dessa frågor handlar om, och de flesta kommer inte ens med några svar. Jobbintervjuer innebär mycket stress för individen och för dem som upplever intervjuångest kan det vara en avgörande faktor för om de får erbjudandet eller inte. Om du känner dig orolig inför jobbintervjuer bör du känna till några sätt att bekämpa din rädsla.

När du vet varför du känner dig nervös inför en jobbintervju kan du försöka eliminera negativa tankar om ämnet.

Reklam

1 steg mot ångest inför en jobbintervju

Det första sättet att hantera ångest vid jobbintervjuer är att lära sig rätt andningsteknik. Intervjuarna är utbildade för att ställa frågor på ett sätt som får dem att känna sig bekväma. När en person har en bra andningsteknik kan han eller hon slappna av i kropp och sinne innan intervjun börjar. Vissa människor säger att det hjälper dem att känna sig avslappnade om de gör övningen ”ett-två-tre” samtidigt som de tar djupa andetag.

2 steg mot ångest vid jobbintervjuer

Ett annat effektivt sätt att motverka nervositet inför intervjuer är att förbereda sig mentalt. Det är viktigt att veta vilka frågor du kommer att få för att vara mentalt förberedd. Många tror att nervositet betyder en sak, men det kan betyda helt olika saker för olika personer. Om du vet att du kommer att få en fråga är det troligt att du kommer att känna dig extremt nervös, men alla tenderar att bli nervösa i vissa situationer. Du måste lära dig att kontrollera och undvika nervositet under en jobbintervju.

Annat klokt

Du kan också ta dig tid att ta reda på varför du är så nervös inför en jobbintervju. Ibland är en person så nervös på grund av tidigare misslyckanden. Andra kan bli oroliga för att de inte vet hur de ska svara på en fråga. Dessa frågor kan hanteras effektivt och framgångsrikt om du vet varför du är så orolig. Med den här informationen kan du lätt övervinna din ångest inför en jobbintervju.

När du vet varför du känner dig orolig inför en jobbintervju kan du försöka eliminera negativa tankar om ämnet. Negativa tankar gör dig bara mer nervös och kan till och med få dig att frysa under intervjun. Du måste fokusera på det positiva och arbeta för att eliminera negativa tankar om möjligheten. Detta hjälper dig att få ett positivt intryck av företaget och gör dig mer självsäker när du pratar med intervjuaren.

Ett annat bra sätt att bekämpa nervositet och ångest är att använda mindfulnessmeditation. Mindfulness gör att du kan fokusera på det nuvarande ögonblicket och bli medveten om exakt vad som händer i din kropp. Om du lär dig att öva mindfulness när du förbereder dig för en jobbintervju kommer du att känna dig mer avslappnad och säker under intervjun och kanske till och med kunna undvika de pinsamma eller obekväma frågor som intervjuaren kan ställa.

Du kan börja må bättre om dig själv och om möjligheten genom att träna mindfulnessövningar. Dessa hjälper dig att få kontroll över dina känslor och stressnivåer, vilket i sin tur gör att du bättre kan hantera din ångest inför jobbintervjun.

Reklam

  • Dela det här inlägget

Relaterad Inlägg