CV för studentjobb

CV för studentjobb

Ditt cv för ett studentjobb bör innehålla samma grundläggande information som ett cv för ett yrkesjobb. Den bör innehålla en personlig profil och eventuella relevanta utbildningsbevis. Ange gärna din arbetslivserfarenhet. Även små aktiviteter som volontärarbete eller hjälp med läxor kan räknas som arbetslivserfarenhet. Dessa aktiviteter bör ingå i studenternas CV. Dessa erfarenheter kommer att hjälpa dig att sticka ut från mängden och hjälpa dig att få ett studentjobb.

Din arbetsgivare vill se att du är engagerad i jobbet och att du brinner för tjänsten.

Reklam

Färdigheter i ditt CV

Avsnittet om färdigheter ska vara skilt från avsnittet om arbetslivserfarenhet och mål. I avsnittet om färdigheter ska du ange relevanta färdigheter som hjälper dig att lyckas i det studentjobb du söker. Det bästa stället att leta efter färdigheter är i arbetsbeskrivningen. Du kan hitta ord som relaterar dina färdigheter eller din utbildning till det jobb du söker. Du bör sprida dina färdigheter över hela ditt CV, även i avsnittet om arbetslivserfarenhet, i beskrivningen av dina kurser och i ditt mål. Se till att du använder dig av dina starkaste färdigheter och lyfter fram dem i alla delar av ditt CV.

CV för studentjobb med arbetslivserfarenhet

I ditt CV ska du ange din arbetslivserfarenhet i kronologisk ordning. Betona dina inlärningsupplevelser och resultaten av dessa erfarenheter. Om du är nyutexaminerad kan du framhäva dina färdigheter genom att lyfta fram de mest relevanta projekten och kurserna som du har gått. Du kan också sammanfatta dina färdigheter i slutet av dokumentet. Kom ihåg att undvika att ta med för många irrelevanta eller föråldrade uppgifter. Fokusera på de viktigaste sakerna du har gjort under din utbildning.

CV för studentjobb utan arbetslivserfarenhet

Om du inte har någon arbetslivserfarenhet kan du i stället fokusera på dina färdigheter. Din arbetsgivare vill se att du är engagerad i jobbet och att du brinner för tjänsten. I avsnittet om färdigheter ska du lyfta fram dina unika kompetenser.

Reklam

  • Dela det här inlägget

Relaterad Inlägg